Gezicht foundation in deze ‘koude’ winter!

Foundation in deze ‘koude’ winter!

Ook al is het nu nog steeds gemiddeld 13 graden buiten, in de winter.. Als de lucht wat kouder word, dan word je huid ook wat ruwer en het voelt droog aan. Het advies wat wij dan altijd krijgen in de winter, smeer een vette crème op. Ik geef toe, je huid voelt weer lekker zacht aan. Maar er zitten ook nadelen aan zo’n vette crème. Als je bijvoorbeeld daarna foundation op doet, dan is het wat minder fijn. Doordat er een vet laagje op de huid komt, smeert de foundation niet meer goed uit en dan krijg je van die lelijke vlekken in je gezicht. Ook de poriën op je huid krijgen door de crème geen lucht meer dus laat die pukkels maar komen.

Foundation-soorten

Ik krijg zelf vaak na een hele dag met crème en foundation op, een glimmend maar vooral een vet gezicht. Ik dep af en toe ook met een doekje op me voorhoofd en mensen vragen zich dan af wat ik aan het doen ben. Dus ik ging op onderzoek uit, naar wat de beste combinatie is van crème en foundation. Met resultaat: Je moet geen vette crème opsmeren, maar een hydraterende crème. De voedende werking op je huid is stukken beter, het is veel minder vet en je foundation vind het vooral veel fijner.

Voor s’nachts kun je dan alsnog een andere crème gebruiken, zodat je huid zich volledig kan herstellen na zo’n hele dag in de kou. Nog een paar tips, als je s’ochtends wat meer tijd heb, gebruik die tijd dan ook. Begin pas 10 minuten na het opsmeren van de crème met het aanbrengen van je foundation. Op deze manier trekt de crème goed in de huid en je zult zien dat het een stuk makkelijker gaat. Laat je in de winkel adviseren over welke crème en foundation het beste zijn voor de huid. Zij hebben er meer verstand van, maar ze zullen natuurlijk niet het duurste van het duurste adviseren. Als je echt last heb van droge, rode plekjes, een klein beetje uienzalf op de droge gedeeltes smeren. Dat doet wonderen voor je huid. Ik gebruik het nu zelf eigenlijk ook bijna elke dag. Vooral als het nog kouder word, dan smeer ik het een aantal keer per dag op me gezicht. Het is wel wat vetter, maar het trekt snel in je huid. Dus denk eraan, neem de tijd!