Wat trek je aan naar een bruiloft

Het bruiloft seizoen staat weer voor de deur. Tja en een bruiloft is toch echt wel een goede reden om jezelf te verwennen met een nieuwe, mooi jurkje. Naast dat de bruid en bruidegom iets mooi’s moeten/mogen uitzoeken mogen de gasten dit ook. Wanneer er een dresscode is moet je je hier aan houden, maar als dat niet zo is kun je helemaal los gaan alhoewel? Helemaal los gaan lijkt mij ook niet handig, want er zijn altijd nog richtlijnen waar je je een beetje aan kunt houden. Je wilt natuurlijk niet nog meer opvallen dan de bruid.

De dresscode

Wanneer het bruidspaar heeft gekozen voor een dresscode hoor je je daar aan te houden. Je kiest een kleding item uit die valt binnen de dresscode. Ik weet van onze bruiloft dat wij het onze gasten niet heel makkelijk hebben gemaakt. wij hadden een dresscode zwart/wit en in dat jaar was er vrij weinig te vinden met die kleuren wat echt feestelijk was. Uiteindelijk is het wel gelukt bij de gasten en zag het er op de foto’s heel mooi uit. Volgens mij zie je een dresscode niet heel vaak, dit om de gasten niet op kosten te jagen.

Als daggast of als avondgast

Als je daggast bent heb je de hele dag dezelfde outfit aan. Hij moet dus ceremonie en partyproof zijn. Meestal volstaat een jurkje of een mooie rok als prima outfit. Voor de man is het meestal een nette broek (pantalon) met een overhemd en een colbert of misschien wel toffe bretels. Dit vind ik zelf heel tof staan bij bruiloften en achteraf op de foto’s. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je outfit past bij het seizoen. In de zomer kun je dus een lekker fleurig zwierend jurkje dragen. Als je alleen de avond aanwezig bent dan is het vaak zo dat je in cocktail thema komt. Een leuk jurkje voor de vrouwen en een pantalon met overhemd voor de mannen.

Witte kleding

Eigenlijk is het nooit de bedoeling dat je wit draagt op een bruiloft tenzij er is aangegeven dat dit geen probleem is. Dit is alleen van toepassing op de vrouwen. Mannen mogen best een wit overhemd dragen. Eigenlijk gaat het er hierbij om dat je niet dezelfde kleur draagt als de bruid. Wit en ivoor kun je dus het best van je lijstje afhalen.

Schoenen

Ik ben van mening dat je schoenen moet aantrekken die je lekker vindt zitten. Helemaal als je daggast ben moet je er de hele dag op kunnen staan en lopen. Ik kies daarom liever voor een mooie ballerina of een schoen met een klein hakje in plaats van high heels. Daarbij speelt de locatie ook mee. Is het buiten? In het gras? Dan kun je je killer heels beter in de kast laten staan. Je nek breken lijkt mij niet zo handig op een bruiloft. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de ceremonie hakken aan te doen en tijdens het feest je schoeisel om te wisselen met een plat schoentje. Soms heeft het bruidspaar hier ook rekening mee gehouden door een slipper bak neer te zetten. Handig!