Maak je haar Winterklaar!

Maak je haar Winterklaar!

Je haar heeft in de winter veel meer verzorging nodig dan in de zomer. Verwarming aan binnen, vrieskou buiten. En jouw haar moet het allemaal maar aankunnen. Gevolg? Statisch, slap en droog haar. Waardoor je in de lente meteen een stuk van je haar moet knippen om glamorous de zomer in te gaan! Hier gaan we wat aan doen. Met deze tips en de juiste verzorging blijft je haar ook in de winter mooi en zacht.

Droog en futloos haar
Vooral de puntjes van het haar kunnen erg droog en breekbaar zijn. Dit is vaak het gevolg van een gebrek aan vocht. Haar dat vaak geverfd is of vaak wordt gestyled is hier extra gevoelig voor.
In de winter hebben je punten ook nog iets anders te verduren. Je capuchon of je lekkere warme wintersjaal! Jouw haar slijt doordat het constant over je capuchon en sjaal strijkt. Probeer je sjaal dus niet de hele dag om te houden, of doe lekker je haar in een knotje. Heb je veel dode haarpunten dan kun je het beste een stukje van haar af laten knippen en probeer daarna zoveel mogelijk de juiste verzorging te gebruiken. Begin bij je shampoo. Belangrijk is dat je een zachte shampoo gebruikt. Let op of er geen sodium lauryl of laureth sulfaten en andere agressieve was-actieve bestanddelen in de shampoo zitten. Deze stofjes zorgen er misschien wel voor dat de shampoo goed schuimt, maar op een manier die ook vocht onttrekt en zo je haar volledig uitdroogt.

Muts!
Mutsen, beanies en hoedjes, we willen niet meer zonder! Helaas krijg je er in de winter wel super statisch haar van. Nou niet bepaald charmant, maar daar is wat aan te doen. Spray wat haarlak in je beanie (of ander hoofddeksel ) zodat het wat minder snel gaat pluizen en statisch wordt, of doe wat haarlak op je borstel, borstel je haar voordat je je beanie op doet en ook dat zal het statische iets tegengaan.

Masker
De winter nodigt uit om je haar wat vaker te verwennen! Gebruik één keer in de week een lekker haarmasker. Je kunt er 1 kopen van jouw favoriete merk, (zorg dan dat deze vocht inbrengend is) Maar wat natuurlijk ook kan, is er zelf één maken. ( zie ons vorige blog!) Gebruik ook nadat je je haar gewassen hebt een serum of een lekkere balsem, smeer deze niet in je hele haar maar vooral op de droge plekken in het haar, dus vooral de puntjes en de lengtes van je haar.

Algemene tips om je haar winterklaar te maken

1. Probeer niet elke dag je haar te wassen! Hou het op ongeveer 3 a 4 keer per week. Door de kou drogen zowel je haar als je hoofdhuid makkelijker uit. Als je een wasbeurt kan uitstellen doe het dan. Je kunt overwegen om wat droogshampoo of babypoeder te gebruiken.

2. Draag je haar vast als het extreem droog of statisch is, dan valt het minder op en is het meer beschermd tegen de invloeden van buitenaf

3. Gebruik haar elastiekjes zonder ijzeren stukjes ertussen, deze beschadigen je haar heel erg! En dat willen we nou juist voorkomen

4. Borstel of kam je haar pas als je haar ‘handdoekdroog’ is. Wees voorzichtig met het kammen of borstelen en gebruik bij voorkeur een anti-klitspray.

5. Gebruik bij het wassen van je haar geen heet water maar handwarm of lauw water (het liefst nog koud water om je hoofdhuid aan het werk te zetten!). Heet water maakt je haar droog!

6. Gebruik een goede conditioner na iedere wasbeurt.

7. Ga na het douchen, sporten of de sauna niet met nat haar naar buiten. Je haar beschadigt dan sneller en als het vriest kan het gemakkelijk afbreken.

8. Beperk het gebruik van föhn, krul- en stijltangen zo veel mogelijk en als je ze wel gebruikt zorg dan voor een goede heatprotectionspray die je haar beschermt tegen de hitte.