Droog tips voor gezond haar

Droog tips voor gezond haar

De meeste van jullie zijn aardig bekend met de ins en outs van haar drogen. Vaak is het een noodzakelijke bezigheid in je toch al drukke ochtendroutine. Dus vaak doe je het even snel met een boterham in je mond en je halve outfit aan. We willen er vooral zo snel mogelijk klaar mee zijn. Toch kan er zoveel misgaan met je haar als je niet genoeg aandacht besteed aan het föhnen van je haar. Gebruik ten alle tijden een heat protector! Als je een vrij intensieve styling queen bent – je gebruikt veel warmtebronnen op je haar zoals een stijltang of een krultang- is het nog belangrijker dat je je haar met extra voorzichtigheid föhnt. De harde warme lucht kan gespleten haarpunten veroorzaken en het vocht aan je haar onttrekken. En dat heb je juist zo nodig! Als je dus bijna dagelijks je lokken door deze warmte fases haalt moet je NU gaan beginnen met wat meer liefde en verzorging voor je haar/hairextensions!

De volgende föhn tips en tricks zullen ervoor zorgen dat je de schade aan je haar zo veel mogelijk zal beperken en je haar zal glanzend en blij zijn. fohnen Föhn NOOIT doorweekt haar. Niet veel meiden zijn zich er van bewust dat je eigen haar ongeveer 60% droog moet zijn voor je ook maar dénkt aan föhnen of de styling van je haar of je hairextensions. Eerst moet je haar ‘voor’-gedroogd zijn. Dit omdat het dan de broze haren beschermd (de beschadigde delen zuigen water op) tegen de warme druk die er door een föhn op je haarzakjes komt. Dus race niet meteen naar je föhn als je uit de douche stapt maar bewaar het föhnen van je haar/hairextensions tot het laatste van je routine. Heb geduld, en als dat ontbreekt, was je haar dan voor het slapen gaan. extensions-fohnen Onthoud; Altijd optillen en omhooghouden! Zorg ervoor dat je geen luie föhner bent. Dat wil zeggen; steeds het zelfde stuk achter elkaar föhnen. Het enige dat je hiermee bereikt is plat haar en sneller beschadigd haar. Terwijl je aan het drogen bent is het handig om je haar bij de wortels op te tillen en te zorgen dat de warme lucht ook bij je hoofdhuid komt. Wissel dit constant af. Het is een hele effectieve truc omdat je zowel de punten als je wortels behandeld creëer je enorm veel volume en body. haar-fohnen

Wees verstandig met je producten. Soms, is less zeker more! En als je je haar föhnt als fundering voor een bepaalde stijl, dan moet het geduldig, afgemeten en voorzichtig. Het gebruik van producten als onderdeel van het drogen is geen probleem. Maar je haar verdrinken in producten gaat zeker niet helpen. Begin met een klein beetje en bouw het langzaam op. Bijvoorbeeld: Gebruik na je heat protector een silky glansspray en spuit dit van een afstand op je haar spray wat extra op de plekken die het nodig hebben, zoals de punten. Dat is echt beter dan dat je je lengtes ‘verdrinkt’ in je product en het zijn werking verliest. Zorg ervoor dat je de juiste borstel gebruikt. Er is een directe link tussen de grootte van je borstel en de zijdezachtheid van je haar. Dus een brede halfronde borstel is perfect. (zie de borstel van GYH, ideaal voor je eigen haar en voor hairextensions!) Laat je haar even bijkomen voor je gaat stylen. Was je van plan om na het föhnen een vlecht, staart of een ander geweldige coupe te creëren? Laat je haar even 10 minuten rusten na het föhnen. Anders heb je kans dat je kapsel halverwege de dag op half 7 hangt. En daar heb je niet je armen zuur voor staan föhnen natuurlijk!