Wat fout kan er fout gaan op je trouwerij

Als trouwfotograaf maak ik veel mooie, intieme en bijzondere momenten mee. Ook ben ik met regelmaat getuige van situaties die je liever niet meemaakt op je trouwdag. Een top 10 met waargebeurde missers welke ik heb meegemaakt bij diverse bruiloften.

Make-up op trouwjurk geknoeid

Misschien wel 1 van de grootste angsten van een bruid: vlekken op de trouwjurk. Wanneer er make-up wordt geknoeid op een trouwjurk levert het wel bijzondere foto’s op. In dit geval waren er drie mensen met handzeep vlekken uit de jurk aan het poetsen. Gelukkig is het in dit specifieke geval nog goed gekomen en zijn er waren de vlekken niet meer zichtbaar na de poetsbeurt.

BABS vergist zich in het jaartal

De BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) vergistte zich in het jaartal (noemde 2015 in plaats van 2016) waardoor er een ‘lekker’ geroezemoes ontstond in de trouwzaal. Erg slordig natuurlijk.

Eigen kleding vergeten en jurk al uit

Sommige bruiden kiezen er voor om wanneer ze na het feest vertrekken dit te doen in andere kleding dan in hun trouwjuk. Ik heb meegemaakt dat de trouwjurk al uit was (= bevrijding voor de bruid) en dat toen bleek dat haar tas met haar eigen kleding nog thuis lag. Dit heeft geresulteerd in een bruid die rondliep in de te grote kleding van haar man.

Ringen nog in de auto

Trouwringen die thuis vergeten zijn, maar ik heb ook meegemaakt dat tijdens de ceremonie de ceremoniemeester plots opspringt en naar de geparkeerde auto rent omdat daar de ringen nog in bleken te liggen. Dat zorgt toch voor een beetje onrust.

Een trouwakte vol met strepen van een speelgoedauto

Kinderen zijn altijd onvoorspelbaar. Dat maakt ze erg vaak erg leuk. Maar soms is het ook wat minder leuk. Zo heb ik meegemaakt dat een klein kind met een speelgoedauto begon te krassen op de klaarliggende trouwakte. Gevolg: een gekreukte akte vol met krassen.
Hoe lief er ook werd ‘gespeeld’, toch kan het geen kwaad goed op te letten op (kleine) kinderen want zoals gezegd: kinderen blijven onvoorspelbaar!

Hondenpoep aan schoenen bruid

Het kan natuurlijk altijd gebeuren tijdens het maken van een fotoshoot dat er iemand in de poep trapt. Door in de poep te trappen leverde dit wel erg bijzondere trouwfoto’s op van een bruid die tegen een boom staat met haar been omhoog terwijl de bruidegom met een stokje de schoenen schoon poogt te maken. Zulke foto’s heeft niet elk bruidspaar!

Bruidsboeket vergeten

Meestal ben ik ’s ochtends bij de bruid aanwezig wanneer zij wordt opgemaakt en aangekleed om daar foto’s van te maken. In een enkel geval wordt mij gevraagd eerst foto’s bij de bruidegom te maken en (vrijwel) gelijk met hem aan te komen. Daarbij heb ik meegemaakt dat toen we aankwamen bij de bruid de bruidegom direct kon omkeren omdat het bruidsboeket was vergeten.

Te laat bij ceremonie door regiotaxi

Mensen die niet met het openbaar vervoer kunnen rijzen kunnen gebruik maken van de regiotaxi. Het is een mooie oplossing om toch relatief goedkoop je te kunnen verplaatsen door het land. Wel is het zo dat een regiotaxi altijd langs meerdere adressen gaat en dat je nooit exact weet hoe laat je bij je bestemming bent.
Ik heb meegemaakt dat hierdoor de oma van een bruidspaar veel te laat aanwezig was bij de ceremonie. Dat zorgt voor stress bij de aanwezigen en natuurlijk voor een verstoring tijdens de ceremonie.

Fotograaf bij verkeerde gemeentehuis

In Nederland zijn verschillende gemeenten welke samen zijn gegaan. Niet elk navigatiesysteem gaat daar even goed mee op wanneer je zoekt op ‘gemeentehuis’ in combinatie met de betreffende plaats. Zodoende stond ik een keer bij het verkeerde gemeentehuis en kon ik daarna met plankgas (en dus een beetje vertraging) verderop me melden bij de juiste locatie.
Sinds deze ervaring vraag ik standaard altijd naar de exacte adressen en neem geen genoegen meer met de naam van een locatie in combinatie met een plaatsnaam.

Geen muziek uitgekozen

Het is vaak mooi om bij een ceremonie muziek af te spelen. Muziek bij de binnenkomst van het bruidspaar, muziek tijdens het tekenen van de huwelijksakte en muziek wanneer het getrouwde paar wegloopt.
Kennelijk zijn er mensen die hier niet vooraf over nadenken want ik heb meegemaakt dat er ter plekke met de bode werd overlegd welke muziek aanwezig was en dat er uiteindelijk werd gekozen ‘dam maar geen muziek’ te draaien…

Geen luiers voor baby

Een trouwdag is voor een bruidspaar een bijzondere dag. Vaak gaat de bruid minder vaak naar de wc omdat dat zo’n ‘gedoe’ is. Maar een baby heeft daar (letterlijk) schijt aan. Door de spanning van zo’n dag waarin het ritme helemaal anders is kan het juist voorkomen dat je wat extra luiers nodig hebt.
Het moment dat ik er bij was dat er geen luiers waren, de baby ‘doorgelekt’ was en we nog zeker anderhalf uur moesten rijden vond ik vooral erg sneu voor het kindje. Baby mee? Dan een luiertas mee!

Bron: Fotograaf.camera