Bijzondere bruidskapsel en beauty tips

Op je trouwdag wil je er uiteraard zo mooi en stralend mogelijk uitzien. Maar wat is mooi? Vroeger vond men bruidsmake-up mooi als het zacht en natuurlijk oogde.

Maar daar is nu -gelukkig- verandering in gekomen. Zowel felle als pastelkleuren kleuren, lange (kunst)wimpers en het verwerken van glitters bij de ogen en op de wangen zijn nu eerder regel dan uitzondering.

En dat levert spectaculair mooie bruiden op! Maar of je nu voor alleen wat lipgloss gaat of voor ‘the whole package’, op jouw bruiloft zullen alle ogen op jou gericht zijn! Dus een beetje extra aandacht besteden aan lijf en leden kan geen kwaad.

Om de uiteindelijke make-up goed uit te laten komen is een goede huidverzorging heel belangrijk. Elke huidtype heeft een andere aanpak nodig. Het maakt voor de verzorging van je huid een heel verschil of je een droge, gevoelige, vette, gecombineerde of een onzuivere huid hebt. Plan, vooral wanneer je last hebt van oneffenheden, een aantal afspraken bij een goede schoonheidsspecialiste in. Met haar kun je dan je huidtype bespreken en kijken welke behandelingen en producten daar het beste bij passen.

Basisbegrippen, die verduidelijken waar je qua make-up het beste voor kunt kiezen:

 • Primer: hiermee wordt een mooi, egaal oppervlak gecreëerd. Het kan fijne lijntjes en oneffenheden iets opvullen en ervoor zorgen dat de foundation langer goed blijft zitten.
 • Concealer: ideaal voor de mensen die wat meer dekking nodig hebben. Let er echter wel op dat het een drogere huid niet accentueert, niet glanst én dat er niet te veel licht reflecterende deeltjes in zitten, omdat die bij foto’s met flits kunnen oplichten.
 • Foundation: veel bruiden hebben een favoriete foundation. Je kunt die dan het beste ook op de huwelijksdag gebruiken, mits hij goed dekkend is en niet te glanzend overkomt met oog op de foto’s.
 • Shapen: ideaal om zwakke punten te camoufleren, bijvoorbeeld door een onderkin af te zwakken, een neusbrug smaller te doen lijken, jukbeenderen te accentueren etc.
  Matterend poeder: geen enkele bruid wil glimmen en dat maakt een matterende poeder een ‘must. Vooral de T-zone. Dit komt mooier over op de foto’s.
 • Make-up setting spray: kan ervoor zorgen dat de make-up eindeloos lang goed blijft zitten!

Tips:
Glamour: Het is jóuw dag, dus durf -als je dat wil- als een filmster voor het voetlicht te treden!
Eyeliner: Ogen mogen spreken en zeker op de huwelijksdag. Wees dan ook niet terughoudend in het gebruik van eyeliner.
Extraatjes: Glimmertjes bij je ogen en op je wangen, (lange) kunstwimpers, glinsterende draaispiralen, vlinders en andere versieringen in je haar. Je kunt je helemaal uitleven als het gaat om het personaliseren van je bruidsmake-up en -kapsel.

Haar mode trend: heel veel volume door heel veel -extra- haar
De komst van steeds betere haar verzorgingsproducten en het -in populariteit nog steeds toenemende- gebruik van extensies, kunnen fantastische bruidskapsels opleveren. Maar jammer genoeg is het hebben van mooi en gezond haar en/of extensies alleen niet genoeg. Je moet ook nog een kapper zien te vinden die verstand heeft van bruidskapsels en op de hoogte is van de nieuwste trends op dit gebied. Je kunt zelf bijdragen aan een goed eindresultaat door je eerste bezoek aan de kapper goed voor te bereiden. Zoek naar voorbeelden van bruidskapsels die jou aanspreken. Laat die aan de kapper zien en vraag of een dergelijk kapsel ook voor jou geschikt is. Vertel ook hoe je bruidsjapon er uit ziet en geef aan naar welke haar accessoires je voorkeur uitgaat. Qua haar accessoires zijn de mogelijkheden namelijk nagenoeg onbeperkt: sluiers, tiara’s, diadeems, glimmende steentjes, kransen, linten, (verse) bloemen, haarkammetjes, parels, hartjes, bloemetjes en vlindertjes op draaispiraal of een mooie hoed.

Laat ruim voor de huwelijksdag al een keer een proef bruidskapsel maken en kijk of het resultaat is wat je er van verwacht had. Alleen op die manier weet je zeker dat je op je huwelijksdag met het voor jou allermooiste kapsel voor het voetlicht treedt!

Tips:

 • Voldoende tijd: Trek op de huwelijksdag zelf voor een bezoek aan de kapper wel genoeg tijd uit. Vooral om een bruidskapsel perfect te krijgen is er soms wat meer tijd nodig, zeker als je gekozen hebt voor één of meerdere haar accessoires. Om te voorkomen dat je hele beauty planning ’s ochtends al spaak loopt, doe je er dus verstandig aan wat extra tijd in te plannen. Houd daarbij ook rekening met het tijdstip van je bruiloft. Wanneer je laat in de middag trouwt, is het niet nodig ’s ochtends om 7.00 uur al bij de kapper te zitten.
 • Kleuren: Zowel op het gebied van bruidsmode als van accessoires en make-up zie je veel kleuren. Je kunt de haar accessoires hier perfect op afstemmen.
 • Veel grote (kunst)bloemen: Soms lijkt het wel of bruiden hun bruidsboeket op hun hoofd dragen, maar leuk en apart is het wel. Je moet het wel alleen dúrven dragen.
 • Vlechten: Er zijn tijden geweest dat vlechten ouderwets waren. Nu niet meer: nu zijn ze hot en happening!

Bron: Wedding planet