Multitasken met make-up

‘Oogschaduw hoort op de ogen en lipstick op de lippen.’ Blijf je in deze regels hangen, dan loop je als visagist de leukste creaties mis. Laat die beperkende regeltjes los en experimenteer met eindeloze mogelijkheden.

Oogschaduw op de lippen 

Een bepaalde kleur lipstick niet in je koffer? Geen probleem met een potje vaseline. Je schraapt wat oogschaduw af van de gewenste kleur, vermengt het met een beetje vaseline en voilà: je hebt meteen de beschikking tot ontelbaar meer lipstickkleuren. Toch liever een matte lip? Dan poeder je de lippen een beetje af met een licht transparant poeder. Ook kun je de kleurintensiteit en de dekkracht zelf bepalen door de hoeveelheid toegevoegde oogschaduw. Tevens kun je er naar wens nog glitters aan toevoegen voor een echt bling-effect.

Eyeliner met oogschaduw

Met een nat eyelinerpenseel creëer je de mooiste kleuren eyeliners met oogschaduw. Een felroze eyeliner voor een fashion show of grafische eyeliner in geel voor een fotoshoot, bijvoorbeeld. Glitter, glans, mat, knal of subtiel: bedenk het en je kunt het maken.

Lipstick als rouge

Een rouge in dezelfde kleur als de lippen krijg je door de lipstick in te blenden op de wangen. Gebruik een glans lipstick op de jukbeenderen voor een prachtige highlight. Een beetje lipgloss is mooi op de lippen, maar ook geweldig op de ogen en de jukbeenderen. En wat te denken van een oogpotlood op de lippen of een lippotlood juist weer op de ogen. De mogelijkheden in kleurvariaties zijn op die manier immens groot.

Concealer op de de lippen

De juiste nude kleur voor de lippen nog niet kunnen vinden? Gebruik dan een concealer in de gewenste kleur. Ook hier geldt weer dat je hem naar wens mat, glanzend of zelfs glossy kunt maken. Concealers zijn er tegenwoordig ook in potloodvorm, erg handig! Gemak dient de mens.

Oogschaduw voor de lippen

 
Matbruine oogschaduw is ideaal om wenkbrauwen te stylen en in te kleuren. Je hebt vast megaveel bruintinten oogschaduw in je koffer. Op deze manier heb je nooit meer last van een iets te donker of te licht wenkbrauwpoeder. Hiermee kun je ook kleine lege plekjes tussen het hoofdhaar wegwerken, zodat de hoofdhuid op foto’s niet meer zichtbaar is. En, natuurlijk niet te vergeten: de verschillende kleuren oogpotloodjes die te gebruiken zijn om de wenkbrauwen allerlei kleuren te geven, van pastel tot paars. Heel leuk voor bepaalde fotoshoots, shows of evenementen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te creëren. En wat is er nu leuker dan lekker te experimenteren met make-up!

Bron: Beautyspot