De stille stoel voor knipbeurt zonder praatje

Kletsen met de kapper tijdens een knipbeurt, heel veel mensen zitten er helemaal niet op te wachten. Reden voor Cosmo kappers om met een zogeheten stille stoel te komen: geknipt worden zonder het plichtmatige praatje.

‘Mooi weer vandaag hè?’ En, ‘Wat doe je eigenlijk in het dagelijks leven?’ Vragen waar minder dan de helft van de Nederlanders helemaal geen behoefte aan heeft tijdens een knipbeurt bij de kapper. Dat concludeerde onderzoeksbureau PanelWizard nadat het de positieve en negatieve aspecten van een kappersbezoek onder 573 Nederlanders onderzocht. Het verplichte kletspraatje kwam regelmatig in de top 3 ‘minst leuke aspecten’ voor.

Stille stoel
De Nederlandse kapsalon Cosmo Hairstyling heeft er iets op gevonden. De Silent Chair, een stoel waar de klant in stilte geknipt kan worden. De stoel is sinds donderdag in alle zeventig haarsalons van Cosmo Hairstyling in gebruik genomen. ,,We zijn heel benieuwd hoe het gaat uitpakken, maar er wordt nu al heel positief op gereageerd”, aldus een persvoorlichter van Cosmo Hairstyling. De salon verwacht veel animo voor de speciale stoel, van te voren reserveren is daarom wel zo slim. De haarketen heeft salons in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Bron: AD